Wednesday, 1 October 2008

October - Part 2

Another 2nd part of the October post? Nothing special nor making it special...it just a coincidence that Mr San tagged me yesterday bah..and I think he's kinda creative to come up with this one...ko cipta sendiri kah ni San? Things happen for a reason huh...but I couldn't figure out what may seems to be that reason in relation to this.....so, the tag...there was no particular title given for this tag but it asks you to post about your own horoscope and answer 4 simple questions...so without further a due...let me present you the horoscope of most unique zodiac among all...the one and only..the Libra!

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Libra characteristic and profile

Provided by Tarot.com

Libra is the only zodiac symbol that's neither animal nor human (unique kan saya bilang) -- but surely that doesn't make you any less human. In fact, Libra is among the most sociable of the signs. As scales of old were really "balances," so to do you seek balance in all that Libra does. You respond to situations with grace as Libra attempts to put others at ease. Artistically, Libra tries to balance form, content, colors and elements, and for this reason can be drawn toward creative endeavors.

The greatest balancing act is between self and others, and it is here that many Libras focus their energy. Here, in the realm of interpersonal relationships, you are a champion. Libra know how to be the charming host or hostess. Libra can sense what others want before they ask for it. And you can make the needs of others a higher priority than your own. In fact, Libra is the shuttle diplomats of the zodiac, going back and forth between the extremes until a solution is negotiated.

The Libra motto might be "To every action there is an opposite and equal reaction." It is your innate sense of cause and effect that makes you so effective as a strategist. Whether it's playing chess, relationship counseling or civic planning, you know how to be effective while staying in the middle of the road. Your easygoing attitude can serve you and others well, but don't forget that your needs cannot go totally unfulfilled or you won't have anything to give to others.

Element: Air
Key Planet: Venus
Libra Greatest Strength: Your grace and charm when helping others
Libra Possible Weakness: Forgetting to take care of your own needs

More on Libra
* I'd say..the horoscope is mostly true...
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Soalan 1. Apakah kaitan horoscope dengan diri anda?
Wel: Emm..mimang saya pun tidak berapa pasti juga kaitan kami sampai sekarang tapi sedikit sebanyak kewujudan horoscope membuatkan manusia semakin bertamadun...

Soalan 2. Apakah perasaan anda kalau tiba-tiba horoscope itu katakan yang anda tidak baik pada tahun hadapan dan apakah tindakan yang mungkin anda lakukan?
Wel: Ini sudah serius....saya pasti terus membaca hingga ke ayat terakhir...dan berkata "oh...". Tindakan selanjutnya...baca benda lain....seperti Libra Eats dan sebagainya...dan kembali berkata "oh..." dan ulang lagi.."oh.." dan selanjutnya...dan ulang lagi.."oh...." dan selanjutnya sampai habis atau saya puas membaca...

Soalan 3. Adakah anda bergantung kepada ramalan?
Wel: Berapa banyak bergantung dalam soalan dia ini? Emm..apakah saya bersalah sekiranya bergantung kepada ramalan semata-mata? Pastinya tidak..dan mengapa perlu saya bergantung kepada ramalan sedangkan bukan ramalan itu yang menentukan hala tuju hidup seharian saya....barang siapa yang bergantung kepada ramalan..pasti tuan punya barang sahaja yang tahu kesudahannya...membaca ramalan ibarat menimbah pengetahuan..

Soalan 4. ?
Wel: Tidak dinyatakan soalan......saya tertanya-tanya dan tercari-cari..mungkin kalau mengikut pemahaman, soalan 4 berbunyi "Siapakah 7 orang yang anda ingin kongsikan bersama permainan ramalan ini?". Sempena di hari mulia Hari Raya Aidilfitri ini, moga-moga Mr San sudi menerima ampun maaf ikhlas dari saya sebab kegagalan menjawab soalan 4 beliau....haha...moga-moga Mr San mendapat berkat yang lebih..amen....

Bah san..saya suda buat kio...thanks and it helps me to know more about my own zodiac..

    9 comments:

    san said...

    Wel, tidak jadi masalah.. indak payah cari orang... ini main suka2 saja sempena hari Raya yang mulia ini... semoga kita semua diberkati (kunun) padahal saya tidak merayakan hari raya.. tapi ok lah bah tu...

    Macam membalas gia ko ni wel saya tidak kasi tau urang duuulu gia tag ko tu sebab semua orang sudah kana tag.. malas d saya mensari..hehehehe... saya pun memohon maaf di hari raya ini.. semoga aku dan kau dan yang memanggil aku dan kau (aiseh, lain juga ni.. hehehehehehe...

    Mantap Tag ko Wel... :) , Congrats!!!

    †bandaged-knee† †Broken-Medusa† said...

    Owww.. liba la pula ni kan..? ko Wel..? xD

    (bah! punya cepat si san p tinguk tag yg dia kasi pas.. lol.. xD cepat dia p tangkap oo.. xD san palan2 baa ko..~ xD lmao!!)

    sweetie~ said...

    wah u libran? i like libran....libran are peacemaker...and sanggup korbankan diri utk kepentingan org lain...dulu kan sda sy cakap kau ni nice guy...and yes definitely horoscope tu melambangkan orgnya...hehe

    Wel^Beiolman said...

    San..ok ba bus..mantap ka?hahaha..berapa mantap dia ni san..haha..buli suda ko kasi sponsor sia p sana brunei..kasi jumpa sama tu sultan..haha....ok ba san...selamat hari raya san..hehe..

    beck..haha..mengapa tidak picaya?..haha...laju kan si san..haha..suda lama dia tunggu2 ba tu..haha...baru pula sia tau sia ni baik hati jg..haha..

    Sweetie..yup..u told me jg tu kan..hehe..atau sia tu yg baik sweetie..haha..kesian ba korbankan diri ni..tp pa buli buat la..kalau la tu kejadian sia..haha..ba darling...sia ok sja ni..senantiasa merelakan kalo ko la..hehe..

    urang ranau said...

    o ko ni timbangan pula wel, bah bgs juga ko timbangan..selalu klu lelaki yg berbini dua klu ada timbangan plg bagus, dpt bagi kasih sama rata..aiksss terkeluar topik sudah ni.. ;)

    Mell_f said...

    Libran is indeed a peacemaker, and patient too. i love libran,minus the beer and linutau :p

    Wel^Beiolman said...

    Joy...wahaha...mcm ko suru sia bini dua saja ni tau joy..haha...inda mampu la sia joy..mau jg sturang pun susa..haha....susa jg tu tau..kalu yg 1 inda syok..tepaksa miring sebelah tu timbangan p tempat yg syiuk..haha...


    Mell...haha...tepaksa mau stop beer sama linutau ka hint dia ni mell..haha...patient kama ni...sabar menanti..satu kali terai inda dapat..terai lg..haha..ko suka libran ka pula...aiseh seh..hehe..

    urang ranau said...

    wel, apa punya timbangan mcm tu. klu satu bini nda siok ,berat timbangan pigi tmpt yg siok..betul2 nakalapik itu timbangan sia smack down..tp wel, btl juga inda payah la ko ber bini dua. bercinta la banyak2 tp setia la pd yg satu. cheh bukan main lagi si kakak ko ni kan.. ;)

    Wel^Beiolman said...

    Joy..whahaha..ko inda setuju jg ka sia ada bini 2 ni joy..haha..besinta byk2 tp setia sama 1 sja..haha..butul tu..kalu byk2..inda tau tu penimbang dapat angkat ka tu joy..haha..but true la...byk pun yg penting 1 sja paling kana setia ba..hehe..adedede..kakak ka?whahaha..