Friday, 28 August 2009

Disaster strike twice

I woke up yesterday noon just couple of hours before I get ready to work then went down to lawat husky…..

I was so darn surprised to see my bike’s seat has about 6” sumpak on it…I was so pissed off and stared at him (he as usual buat inda tahu saja) I cleaned up the area then went to work by car...

At about 7:17pm that night…I received a text message from Mr Joel (my housemate) and he told me that my bike’s seat suda licin…I was so surprised to hear the news..At almost 1:00am I got home…I could see loads of debris under the poach…I looked at my bike and there you go…I can only see at it and stared at him again with a serious face….this has become worst than before...

It happened years back then when Tankerina was still with us…she was our first dog…at that time, it wasn’t this bad but it cost me RM90 to rebuild the new seat (foam and cover)

Then now it happens again but this time I don’t even have anything to instruct the workshop of what kind of design I would like to have…I can only bring the seat palette and ask them to rebuild it...

In my mind…how could he do this to me after all the good things he has had from me…he’ll pay for his attitude….huhu…saya balas dendam nanti saya pigi gigit ikur ko sampai butak baru ko tahu…huhu…what a waste of RM90….I could possibly use that money to buy him delicious foods…or perhaps DVDs at this weekend….

*Another pet of us, Biggy is currently not feeling well...he hasn't ate much these couple of days even when I bought economy rice (meat, vegy and fish) meant for him...If not mistaken he's 4 years of age...was born on 31st July 2006 (I was their God Father at that night when Tankerina gave birth to 5 white puppies)

Saturday, 22 August 2009

Food Fest

It is one of the celebrations I’ve always waited every year…

It is one of the fests I’ve always waited every year…

There will be food fest every evening almost everywhere….

Name it, you can easily find your favourite ‘Malay’ food…duh…I would be amazed if you could find your favourite ’Chinese’ food there...

It's the fasting month (Ramadan)…I just love this moment every year…I’ve been having dilemma to fulfill my appetite but I guess that would not happen for some time now…hehe…

Courtesy of MagnusCalebCourtesy of MagnusCaleb

There are so many options I could opt for now….I just love malay foods so much due to the spices…

Not only that, I might be able to eat pucuk paku (paku pakis for Sabahan) or pucuk ubi and etc…kalau ada siput (tuntul for sabahan) lagi la bonus!

Having said that, I might be spending more than normal for foods during this period…It doesn’t really bother me though...I’ll be happy for fulfilling my food appetite…Husky & Biggy will join force indirectly..hehe…

Happy fasting to all Malaysian!!! Don’t eat and drive???

Tuesday, 18 August 2009

Ultimate Sprinter

What in hell is he???

Is he even a human or humanoid???

His own coach predicted he could have lowered the 9.69s to 9.52s in Beijing if he didn’t slow down at the last 20m to the finish line - Legacy of world's fastest man - ESPN

It was exactly a year ago in Beijing; 16 August 2008, he ran a world record time of 9.69s and now he did it again; 16 August 2009 with another jaw-dropping time of 9.58s!!!!

Bolt is currently about 0.7 shy of 9.51s; the fastest time human could possibly run according to scientificblogging



Quotes from the Berlin's 100m race

I would definitely say I gave it most of what I had because Tyson Gay was right there, so I had to push. I'm not in the best of shape, but I'm in great shape” – Bolt

I've been telling you someone could run 9.5. I'm happy he did it. It showed humans can take it to another level” – Gay

Well, I'm not sure if he's human; maybe he's from space. But it shows that it is possible, and a lot more guys are going to work hard to run 9.5s because Bolt has taken the sport to another leve” - Powell

See also...
Is 5.0s 100m possible?
How fast can humans go?
Bolt is freaky fast but nowhere near human limits
Who is the fastest man in the world?
How fast can a human run the 100m sprint?

Monday, 17 August 2009

Having fun in the rain

Have you ever thought of washing your car in the rain?? It was common when we were kids years ago having fun in the rain...either playing football in the rain or even swimming di 'salut' in the rain..then balik rumah kana marah sebab berlumpur...haha..

I've always had fun washing car(s) in the rain...for me it is an excuse to get dirty and wet..as if you were a kid playing in the rain again...come on, we always have the childish side in us..do not deny it! believe me....there's nothing better than childhood....

I had a fun evening today...it was raining..the cars were dirty...whilst waiting for my clothes in the washing machine..having couple of cigarettes (I hadn't had my shower...) I walked through the rain and prepared the hose, soap then apa lagi..haha..I think my neighbours have become familiar seeing me in the rain as this was not the first time...at least I can save litres of water kan..hehe..So think about it...whenever you're free and it's going to rain...get your gears and ready to have fun in the rain again...I'm sure you'll love it!!

Husky waiting to be saved from his fear??
Anyway, Husky "terperangkap" di atas cushion di dalam rumah..I believe he was scared to death because of the cushion..he couldn't get his balance and had to stay there for 3 hours watching me (through the window) having fun in the rain of whom he would usually interupts then another 1 hour waiting to be saved...I finally did and I could barely felt a little shaky from his body...penakut juga rupanya ko ni kan Husky...Earlier today when I was busy being a mechanic trying to figure out something with Jew's car...Husky was busy doing something and to my surprise (see picture below) Is he thinking of becoming a farmer??haha..macam mana dia buli cabut tu satu pokok bunga ooo...

It was originally at the top of the small hole back there

Sunday, 16 August 2009

My review

Alright peeps!!! Saya rasa macam lama sudah inda buat movie review sini….tambah-tambah lagi saya baru saja balik dari pigi tingung wayang – District 9 tadi..bersemangat terus mahu menulis movie review sekarang..haha..ada beberapa movies yang agak best tapi saya rasa ini dua antara yang paling menonjol pada minggu ini...

Wilayah 9 (District 9)
Cerita dia agak menarik…mula-mula memang macam tiada apa-apa yang menarik selain lawak yang tidak berapa berkesan dari hero utama, Wikus Van Der Merve……saya mahu mula kecewa sudah babak-babak awal tapi di pertengahan cerita…perkara menarik semakin bertambah menarik…movie pertama saya tengok ada pelarian orang asing…macam funny juga then tambah lagi si Wikus mem’funny’kan suasana dengan lawak selamba dia menerangkang aksi-aksi semasa menjalankan tugas melakukan pembancian pemindahan penduduk Wilayah 9 ke Wilayah 10…semasa melakukan tugas, tidak tersengaja cecair hitam yang diusahakan Christopher selama 20 tahun terpercik di muka Wikus then lepas itu terus jadi predictable jalan cerita..itu saja yang agak mengecewakan sikit…Paling mengherankan macam mana tiba-tiba si Wikus boleh tahu nama hero sampingan, Christopher…seingat saya, tiada pun dia tanya siapa nama kan..tapi kalau fikir-fikir balik..saya rasa-rasa dia tahu masa dia buat itu pembancian lah…ringkasnya, cerita ini movie pasal si Wikus sebagai ejen MNU yang tidak sengaja terkena cecair hitam membuatkan Wikus bermutasi dengan DNA orang asing…baiknya si Wikus automatis boleh mengaktifkan senjata orang asing yang di buktikan hanya boleh di aktifkan melalui DNA orang asing..di sebabkan mutasi itu, Wikus kehilangan segala-galanya dalam hidupnya sebagai manusia…dalam usaha untuk memulihkan dirinya, si Wikus bekerjasama dengan Christopher..mencuri cecair hitam di pusat MNA (di tingkat 4) yang boleh mengaktifkan pesawat pengawal si Christopher untuk pulang ke kampung halaman(kesian anak dia belum pernah balik kampung lagi) Seperti jalan cerita mana-mana movie especially cerita Hindi, tiada benda yang senang di dunia…halangan utama si Wikus dan Christopher adalah serangan tentera bodoh dari MNU…kalau orang cakap manusia adalah makhluk paling bijak dan kejam…dalam movie ini mengutarakan bukti manusia memang bijak menyalahgunakan peluang dari kesempitan si Wikus dan kejam kerana orang asing di layan seperti sampah walaupun mereka sebenarnya cuba untuk bekerjasama semasa dalam proses pembancian….saat-saat sedih dalam movie ini adalah bila si Wikus terpaksa menerima hakikat dia tidak akan mampu kembali menjadi manusia lagi…dan terpaksa mengutamakan Christopher yang ingin kembali ke kampung halamannya untuk mendapatkan bantuan….mungkin selepas 3 tahun Christopher akan kembali? Itu antara janji manis si Christopher…adakah itu petanda ada lagi sambungan kedua movie ini? Wikus akhirnya bermutasi menjadi 100% orang asing…namum jiwa dan raga dia tetap manusia sebab masih sempat buat bunga untuk isterinya…

Rumah paling akhir disebelah kiri (The Last House On The Left)
Ini movie, saya tinguk dari DVD….sedang di keluarkan di pawagam berhampiran anda…mula-mula saya baca tajuk dia…berfikir juga sejenak..betulkah ada movie tajuk macam ini…apakah yang menarik pasal itu rumah paling akhir di sebelah kiri? Cantik kah itu rumah atau ada hantu kah itu rumah..sebab saya suka tinguk cerita hantu-hantu yang berdasarkan logik…saya dengan pantas membeli DVD dia...

Tajuk dia mimang sudah cakap rumah paling akhir…jadi bila tinguk ini movie mimang itu rumah isolated betul lah…dekat tasik then di dalam hutan…macam tempat camping saja…satu keluarga pergi bercuti di rumah percutian mereka (tuan punya rumah) Bapa, mama dan anak perempuan..ini anak perempuan merupakan perenang yang agak baik saya rasa sebab permulaan cerita ada di tunjukkan dia berenang dan menyelam sambil mengambil masa…hari pertama seperti normal..then hari kedua, anak perempuan mereka Mari bercadang untuk ketemu dengan rakan lama dia, Phyllis…Mari ada abang, Ben tapi sudah meninggal…kalau menurut pemahaman saya, Ben mati sebab lemas? Mungkin sebab itu lah si Mari ini macam ada obsess sikit sama berenang kan..si Phyllis kerja di kedai runcit..Phyllis dan Mari cerita-cerita kisah muda mereka yang jajal…dulu-dulu mereka suka mengambil ganja untuk liburan kenen…masa mereka bercerita, seorang jejaka pengecut, Junior yang sedang membeli belah terdengar perbualan mereka dan meng”offer” ganja gred A punya kepada dua gadis tersebut…Mari yang agak risau tidak berminat tetapi selepas pujuk rayu Phyllis, mereka mengikut Junior ke motel tempat dia menginap…Mari dengan gutsy feeling dia, menanti di dalam kereta dan Phyllis pergi ke dalam motel mengambil ganja namun selepas seketika..Mari mula risau kerana Phyllis tidak kunjung tiba lagi..Mari kemudiannya masuk dan join bersama…sedang mereka bercanda (tiada aksi-aksi atas katil..jangan fikir lain-lain..haha) Krug, bapa kepada Junior kembali bersama wanitanya dan adiknya ke motel…mereka agak terkejut apa bila melihat Mari dan Phyllis bersama Junior sedang bercanda sambil menghisap ganja…

Sungguh malang nasib si Mari dan Phyllis…Krug merupakan penjenayah yang baru saja di selamatkan oleh wanitanya dan adiknya dalam perjalanan ke pusat tahanan (di tunjukkan di awal cerita) So…di pendekkan cerita…Phyllis di bunuh tanpa balas kasihan dan Mari di rogol..ini terjadi di dalam hutan apabila Mari cuba melarikan diri dari kereta semasa dalam perjalanan…sikap yang tegal membuatkan Mari Berjaya melarikan diri ke tasik dan berenang mendapatkan bantuan selapas dia di logor dengan rakusnya…huhu…sekali lagi..tiada benda yang mudah di dunia…semasa Mari berenang, Krug berjaya menembaknya di bahu dan usaha Mari untuk berenang terus terhenti..Krug pasti menganggap dia telah Berjaya membunuh Mari…sangkaan Krug meleset…Geng penjahat ini kemudian berjalan dan tiba di rumah percutian keluarga tersebut…ibu bapa Mari yang masih tidak mengetahaui identiti mereka melayan mereka dengan baik….mama si Mari ada perasaan syak wasangka juga sikit-sikit…kerana malam itu hujan lebat..elektrik pun terputus..tiada gelombang telefon bimbit mahupun telefon rumah..pasangan suami isteri itu rasa ada baiknya Krug dan geng tidur di rumah tetamu...hujan punya hujan si Mari Berjaya juga berenang sampai rumah dan di situ la bermulanya pembalasan ibu bapa si Mari membunuh Krug dan geng…kesian si Mari sudah lah virgin kena rogol lagi di hutan atas tanah…bagus-bagus ada tilam di motel tidak mahu rogol di motel…ngok!!!

Cheers and enjoy your movies...

Saturday, 15 August 2009

New Pattern

We have now started the new shift pattern...after discussion over discussion we decided to apply this new shift pattern...which I think quite productive in term of long term performance enhancement...

1. Evening-night (UK) shift continuously (3 months or more)
2. 4 days evening-night (UK) shift per week
3. 3 Patterns: A - Off day is Fri, B - Off day is Mon and C - Off day is Wed
4. No pay cut, instead evening-night allowance continues as normal

Right! I'm currently been allocated to Pattern A as I was off yesterday and I'm on to Pattern B next week which also means that I have 4 days off this week!!!

This week alone, it was a tiring week for me....I had and will be monitoring our 2 new colleagues.....the manager has told me that perhaps from next week onwards for a couple of weeks..I would need to stop supporting customers for awhile but guiding new colleagues to ensure they guided customers to do the right thing...

It's a relief but I don't really prefer to do this...we have a performance statistic report every week since July..it tells you how many calls have you dealt with, average duration on phone, how many calls have been resolved in 1/2/3/4/5 days, utilisation of hours work and lastly percentage of performance....I'm proud of myself!!! I beat the UK colleagues twice consecutively in July by becoming "Employee of the Week"...I'm hoping to continue my streak this week as well..hehe..fingers crossed :P

In UK, if you were the "Employee of the Week"...you'd be honoured with a bottle of champagne (not sure what type of champagne) I suppose I should have got 2 bottles of champagne by now...

Anyway, 4 days off!!! Timely for holiday or vacation huh...too bad as I have another obligation...teda orang mahu jaga ayam sama kambing nanti ba...haha...as usual, any day off would be a chance for me to do some house chores then followed by relaxation....relaxation would not feel good without DVDs!!!! I bought couple more DVDs and DVD holders yesterday...I've watched 4 out of 14 DVDs up 'till 2am today...

Above was taken whilst cleaning my room yesterday....some of my DVD collections and I'm happy to see how many I have collected and stored safely (currently over 800 DVDs.....RULE: No DVD can go out of my house...sorry kedekut sikit kama rather than getting mad when someone borrows but they don't take care of my precious nicely) I couldn't really remember when I started to be fussy about DVD's quality (picture, audio and subtitle) but since then I never buy DVD if the shop-owner-kinda-friend to me says it's not 100% (100% indicates it's a copy of an original DVD, more or less to that standard)

According to Welism....
1. Women for sex, love companion and satisfaction
2. DVDs for relaxation
3. Sleep for energy
4. Foods for nutrients, health and energy
5. Beers for fun and enjoyment (universal ba ni..hehe)
6. Love for happiness
7. Marriage for future generation and life companion
8. Shopping for self rewarding
9. Money for needs and exploration

Thursday, 13 August 2009

Reflections

How many times have you heard people telling you, either direct or indirectly that you're cute?

Well, kambang juga la buntut sama lubang hidung bila kana cakap macam itu kan...kalau masa lubang hidung kambang mengambang...automatis buli masuk coin 10 sen terus....hahaha...

It would be one of the nicest compliment you might want to hear but what IF...it comes from...not the opposite sex...instead from the same sex?????? women might find this fine but men??? It happened couple of times (from men and "lady boy") but from someone who you have just met (few days ago)..is that really alright as an introduction?

How would you feel about it?
A. Over the moon
B. Flatter
C. Embarrased
D. Grateful
E. Happy
F. Humble
G. Hysterical
H. Blush
I. Joyful
J. Sexy
K. Suspicous
L. Kambang Lubang Hidung

I'd be grateful, humble and happy....and a little suspicous...haha..but most of the time I'd just ignore...haha...

Tuesday, 11 August 2009

10 things about Husky

1. He likes cold beer

2. He likes ice-cream

3. He likes leg-humping (only certain people would get this special treat)

4. He likes to be pampered (but once he's into the groove...you wouldn't want to be playing with him due to his aggressiveness...)

5. He likes to play with water (I found it silly and stupid when he kasi tumpah air minum sendiri then kehausan..bengong bengong)

6. He likes to play with anything he could possibly reach and anything means everything (Jew and Joel have become his victim)

7. He likes to follow you around as if you always have food for him

8. He likes to mem'block' your path especially in the kitchen (due to no.7)

9. He doesn't like x rated movie

10. He doesn't like cigarette


He's my playmate...he doesn't care who you are and what are you..to him everyone is friend to him...

Sunday, 9 August 2009

Rambling

Honestly I loved her so much as much as I love my life.....

Why can't she understands and why can't she thinks about it..

It's all about commitment and that's it...

what else can I say....

You're in a relationship and you should work things out rather than taking all the opportunity of going out with others then once someone asks, don't you have a boyfriend/girlfriend?....you answered 'just kawan ba..'

it's very intriguing and very stupid....

Listen girl/boy.....appreciate what you have before it is too late...

Saturday, 8 August 2009

Conteng-conteng

Punya syok saya tidur semalam...petang lepas saja balik kerja...kemas-kemas rumah kenen sebab si Husky macam biasa la...apa saja benda di luar rumah jadi barang permainan dia....plat number kereta pun dia pigi kasi patah bikin jadi mainan...kali ini lintang pukang baju-bajuan si joel jadi teman sepermainan...then saya terpaksa pigi workshop pula hantar bateri kereta si Jew yang kong....masalah betul ni bateri ni tau..baru-baru juga saya sama si jew berbasahan di bawah hujan lebat sambung jumper pigi bateri kereta dia mau start engine...lepas tu inda lagi pasang alarm tapi masih juga buli weak bateri...tanda-tanda mau beli kereta baru suda ba ni jew...haha...

Masa saya baru pasang-pasang bateri lepas ambil dari workshop....si Chan message membawa pigi moginum..haha...tapi telampau jauh ba tu tempat..jadi saya pun malas la...lagi pun malam jumaat selalu jam ba jalan...so saya terpaksa menolak la...sorry chan...inda siok mau moginum jauh-jauh then masih mau pikir perjalanan balik rumah yang jauh..haha..kalau ko bilang di kelab dusun..pasti boleh..hehe...then another kawan..si Don message lagi pula...plan berkaraoke di rumah dia ni malam terpaksa tunda sebab dia ada exam hari ini (Saturday)...exam mau naik pangkat and naik gaji ni...he's working with Dell....so kalau ada aral melintang mungkin ada la chance saya berkaraoke ni hari...lama sudah inda beraksi pula...haha...bagus kalu pandai menyanyi..haha..sebab saya free semalam..saya teruskan usaha kasi habis tu Dragon Ball Z...habis sudah la..then dekat-dekat pukul 10pm...saya p makan lepas perut mula mau rasa lapar inda makan dari lunch..haha...sebelum balik minum sebotol dulu then balik and lepak sama si Husky yang bengong dan semakin membesar...dekat-dekat pukul 12pm...saya mula rasa mengantuk dan dengan pantas saya pigi tidur..

Hari ni..saya bangun..fikir-fikir apa saya mimpi semalam..syok tapi samar-samar..hehe...buka mata tinguk di luar masih hujan lebat..tapi lepas beberapa ketika..hujan stop dan hari semakin cerah..yeah...mungkin hari ini macam biasa la..kemas rumah then bersantai di kadai DVD...lama suda saya inda jogging o..mungkin ni petang mau pigi jogging la ni sama si Husky...buli tahan juga si Husky ni tau...tepusing juga kepala wanita-wanita jelita bila nampak si husky sama-sama saya dalam kerita pigi beli aiskerim dia...husky makan aiskrerim...haha..aiskerim batang RM1 yang ada perisa jagung, kacang merah sama entah apa yang satu tu..barli kali...punya jajal si Husky tu ada juga orang minat..atau sebab gandingan kami yang mengancam terus tepegun wanita-wanita jelita tinguk kami..haha...terus saya ingat tu cerita Marley & Me...anjing bikin jadi umpan mengurat...nasib saya suda 'bersara' sama terik-terik duniawi..haha...happy weekend peeps!

Saturday, 1 August 2009

Beautiful accents??

Some may have already know that I'm currently working as a Software Tech Support with a UK based company which has about over 300 customers in all over UK and over 10 customers in Oz....most of my daily responsibility is dealing with these customers via VOIP phone with some tools like Remote Desktop Protocol and Webex where applicable...

Speaking with British and Australian has its ups and downs; language barrier...not to mention their accents...believe me when I say you'll fell lucky to be on the phone with Londoners or North region of Australia but not some other parts of UK especially Scot (Ms Flo who's residing in Aberdeen may have mastered their accent but I still find it difficult most of the time) or South region of Australia...

This however, give me a chance to sometime have a 'play' with their accents..as if a Sabahan residing in Penang and learning to speak Penang accent where 'R' becomes 'Q'...no offense, it's unique and beautiful...hehe...

Here I have 3 examples from a very helpful site I found years ago whilst learning to get familiar to their accent...and still I am...


Liverpool vs Oz


Yorkshire vs Oz


Londoners

* Why not making an online language-learning site for KadazanDusun or any Bumis' language from Sabah???

Romantic Ideas

I found these simple ideas very romantic...

#On a special occasion, buy your partner eleven real red roses and artificial red rose. Place the artificial red rose in the center of the bouquet. Attach a card that says

“I will love you until the last rose fades”

#Spouse is going to work and you have to stay for some reason (i.e. sick). Say goodbye to her at the front door and then immediately send an email to her work address. The email should simply says

“Miss you already”

The email will be in her in-box when she does her morning email check.

#If you partner has a voicemail at work or on her mobile, leave a message saying

“Just wanted to let you know that I’m thinking of you”

She will appreciate this anytime but especially when she is going through a rough time.

#Next time it is raining really heavily, go for a walk with your partner. Forget the umbrellas and the raincoats. Run through the streets together, jump in puddles and get totally saturated.

Pick her up, twirl her around and kiss her whilst the rain falls. Taste the water off her face and hold her close.

When you get home have a hot shower and then share a warm drink preferably in front of an open fire or watching light entertainment on tv.

Have a great weekend! Cheers!!