Saturday, 8 August 2009

Conteng-conteng

Punya syok saya tidur semalam...petang lepas saja balik kerja...kemas-kemas rumah kenen sebab si Husky macam biasa la...apa saja benda di luar rumah jadi barang permainan dia....plat number kereta pun dia pigi kasi patah bikin jadi mainan...kali ini lintang pukang baju-bajuan si joel jadi teman sepermainan...then saya terpaksa pigi workshop pula hantar bateri kereta si Jew yang kong....masalah betul ni bateri ni tau..baru-baru juga saya sama si jew berbasahan di bawah hujan lebat sambung jumper pigi bateri kereta dia mau start engine...lepas tu inda lagi pasang alarm tapi masih juga buli weak bateri...tanda-tanda mau beli kereta baru suda ba ni jew...haha...

Masa saya baru pasang-pasang bateri lepas ambil dari workshop....si Chan message membawa pigi moginum..haha...tapi telampau jauh ba tu tempat..jadi saya pun malas la...lagi pun malam jumaat selalu jam ba jalan...so saya terpaksa menolak la...sorry chan...inda siok mau moginum jauh-jauh then masih mau pikir perjalanan balik rumah yang jauh..haha..kalau ko bilang di kelab dusun..pasti boleh..hehe...then another kawan..si Don message lagi pula...plan berkaraoke di rumah dia ni malam terpaksa tunda sebab dia ada exam hari ini (Saturday)...exam mau naik pangkat and naik gaji ni...he's working with Dell....so kalau ada aral melintang mungkin ada la chance saya berkaraoke ni hari...lama sudah inda beraksi pula...haha...bagus kalu pandai menyanyi..haha..sebab saya free semalam..saya teruskan usaha kasi habis tu Dragon Ball Z...habis sudah la..then dekat-dekat pukul 10pm...saya p makan lepas perut mula mau rasa lapar inda makan dari lunch..haha...sebelum balik minum sebotol dulu then balik and lepak sama si Husky yang bengong dan semakin membesar...dekat-dekat pukul 12pm...saya mula rasa mengantuk dan dengan pantas saya pigi tidur..

Hari ni..saya bangun..fikir-fikir apa saya mimpi semalam..syok tapi samar-samar..hehe...buka mata tinguk di luar masih hujan lebat..tapi lepas beberapa ketika..hujan stop dan hari semakin cerah..yeah...mungkin hari ini macam biasa la..kemas rumah then bersantai di kadai DVD...lama suda saya inda jogging o..mungkin ni petang mau pigi jogging la ni sama si Husky...buli tahan juga si Husky ni tau...tepusing juga kepala wanita-wanita jelita bila nampak si husky sama-sama saya dalam kerita pigi beli aiskerim dia...husky makan aiskrerim...haha..aiskerim batang RM1 yang ada perisa jagung, kacang merah sama entah apa yang satu tu..barli kali...punya jajal si Husky tu ada juga orang minat..atau sebab gandingan kami yang mengancam terus tepegun wanita-wanita jelita tinguk kami..haha...terus saya ingat tu cerita Marley & Me...anjing bikin jadi umpan mengurat...nasib saya suda 'bersara' sama terik-terik duniawi..haha...happy weekend peeps!

9 comments:

cLaiRe Bennet said...

hahaha.....buli tahan ni mo membawa anjing sda dalam kerita p bli eskrem. tp mmg ngam tu utk terik duniawi...trus gadis2 hot ada chance mo bertanya psl anjing padahal mo bertanya tuan dia..wakaaka

Wel^Beiolman said...

Claire..haha..claire ba...jan ko hasut sia menyalahgunakan si Husky ah..haha...terik duniawi durang ba tu..padahal mau tanya sepa ka gerangan tuan dia kan..haha...

sHeiLa said...

sa suka tu phrase ' suda bersara sama terik-terik duniawi '..hehee..why not ba.ok apa si husky! ko bawa la jalan2..pasti ada membubut..kekekee..bubut si husky :P

Mell_f said...

hahaha lawak la engkau ni wel,kalau sy pun bpusing jg kepala sy 90 darjah utk tgk tu anjing seja ah. Besar sd si husky,mcm sy nda kenal sd. kirim salam sama dia,ikhlas dari kucing sy bilang. haha.

Wel^Beiolman said...

Sheila...haha..terik-terik duniawi sekarang maju suda ba...inda ngam suda sya..haha...kalu durang bubut sia husky sia kasi lapas dia baru durang tau betapa jajal si husky..haha...

Mell...haha...ngam kali si kucing sama si husky kan..haha..dia semua pun kawan tu untuk dia..haha...kepala pusing 90 darjah jg ka..haha..ok ba..kesian si husky kurang betul manusia dia jumpa tu...tadi my kawan don melawat pun kana gapus terus excited jumpa manusia selain sia sama si joel..haha..

jew said...

kana teg-teg ka pelawat wel?haha....sia harap time sia balik nanti si husky pandai ABC suda ah....ko mau beli kereta sia kan? trus ko bagi sia downpayment 20k la sia mau beli hummer..err..hahaha

Wel^Beiolman said...

Jew..kimbets la ko jew..haha..sia kasi jadi bisness la suda sampai 20k baru sia bg ko...haha....si don inda berani dia teg-teg..haha..si claire, si guns sma si aguk sja gia tu..hehe..ok sda ba..tula ba tu dia mau belajar abc sama 123 tu kasi patah tu plat no kereta..haha..

FChan said...

Atukoi ke'mirah-mirah'an tu nama sy, arr. Ok juga bah tu tampat yg sy mo bawa ko tu, well. Carls RM11 (okla) tp xsedamai d cafe dusun la..satu jak la yg sy notice toilet dsana lagi dusun drp cafe dusun..jatuhan langsung, hahah..mimang klasik btul mcm nescafe klasik..mangkali dulu sana la si 'hotspot' p.ramlee moginum oo.

btw, bulih kasi jadi bisnis si husky ni..kasi siwa sama si aguk utk bawa jln2...tinguk mnjadi ka x dia punya pick-up artist.

Wel^Beiolman said...

Chan..haha...mirah2 kan..hehe...betul ba...d laut ka d mana kamu p ni..haha..jan ko bilang belakang rumah orang ah..hehe..

kalu sama si husky pun gagal lg dia punya pick up artist..mimang inda buli pakai la betul..haha..