Thursday, 18 September 2008

Inspiring theory...

Have you ever heard of Robert Kiyosaki? Honestly I’d seen his books in many major book stores but I never had the chance to really spend time reading it or buying it…they’re not cheap......We tend to buy books that are more interesting and enjoyable for reading…fiction, novel and adventurous are the kind of books that always win the heart of most readers…Perhaps most of you have already heard or read some of his books…This is one of the actual audio for one of his best selling book “Rich Dad, Poor Dad”…I got this audio file back in 2006 and I’m saving it as it was very inspiring when I first listened to it… I’ve listened to the audio file more than 5 times….

I don’t know and care of what you may think (of the audio file) once you’ve heard his speech/theory but I’d like to share my appreciation to his inspiring theory by sharing the audio file with you…

There are 3 audio files (3 separated files)…at this moment, I can only upload one of the file as I’m doing this from office…just for the record, we are not allowed to access internet for personal purposes…..especially things like this…if the webs that we are accessing are related to our line of work then that may not be a problem...exception for online banking though…I’ll upload the other 2 files next time a’ight…

Options to download..

Easy Share (has timer and word verification) : Rich Dad, Poor Dad - Part 1

Single-right-click >>HERE<< and select "Copy Link Location". Open another explorer/tab and paste the link location into the address field then ENTER...Good Luck!

22 comments:

Mell_f said...

wel,suda sy klik but masih jg di page yg sama. Apa kejadian ni?

Wel^Beiolman said...

aha..sorry ba mell..sia baru sedar tu..nanti sia ubah k..hehe..baru sampai ruma..kelam kabut ba td..curi tulang sekejap..hee

Andrik McVean said...

ah....buku, sia oun slalu juga nampak buku nie di kedai2 buku tapi inda pernah pula pi baca. tiada masa bah. lagi banyak buku yang masuk dalam exam perlu dibaca..hahha...nanti sia baca kalau suda grad.

Wel^Beiolman said...

ahaha...bgs betul otak ko kan andrik..mimang otak pelajar mithali..hehe...palan2 ko study kio...

Mell_f said...

Sy selalu dgr pasal ni buku tapi sesungguhnya sy ni insan yg biasa, nda pernah berusaha mau cari ni buku biarpun my kawan rekomen.

Kalau sy ketagih sama ni RDPD, ko la sumber torrent sy ah wel.

Terima kasih la kerana berbakti kepada blogger mcm sy ni. :D

Wel^Beiolman said...

Ahaha.ok ba mell..I really like the theory and it does make sense jg ba...duh..hehe..if demand ada sia kasi upload yg 2nd then followed by 3rd la nanti k...

its not bad to know or to listen rather being tut ba...hehe...we live to learn jg....tp paling penting mesti makan n minum beer la..hehe..

urang ranau said...

ya terima kasih wel. sesungguhnya urg yg membagi link download perkara2 free ini mimang urg yg berguna pada kwn2 blogger mcm kami ni..arigatou..

Wel^Beiolman said...

Joy..haha..ada jg ba link dia ni tp ada part yg teda...sia terai cari jg..so ni kira benasib baik jg ada dapat 3 parts lengkap...setakat ni part 1 sja la ah..hehe..mesti la free..demi berkungsi pengetahuan ba..

Mell_f said...

apa 'being tut' wel? kanapa ada unsur2 tut tut ni? hahaha..

Mmg ada demand punya ni barang, jan ko kasi ilang tu CD,berguna tu. haha.

Wel^Beiolman said...

ahaha..bukan cd ba tu..sia pun kana bg 3 part ba tu..sia rasa kana extract dari cd jg..kalu 1 cd..inda la senang mau upload-download...copyright bahaya tu tau..hehe..indada tut ba mell...haha...

oh ya joy..ikut arahan ba mau download..heehe..

kuai said...

hehehe... done..:D

cLaiRe Bennet said...

hehe..ada buku dia cni..mmg bgs la..utk c andrik mmg patut baca skg la..bukan tunggu lepas grad sb dia sentuh jg tu psl mcmna cara ko berfikir ms kau belajar...dia ckp la aa utk kau andrik..haha studying to get good grades to ensure good job n good pay isn't going to work nowadays sda dia bilang..tradisional pny teori tu..heheh mmg bgs la ni buku...sure kamu get motivated tu..dingar jgn nda dingar..ekeke

Wel^Beiolman said...

jan la ba ko kasi pengaruh si andrik claire..ko ini..hahaha..ko suka betul kasi rusak anak org kan..hahahaha...ba..mula suda dia mau kestau dari a to z..haha..baca inda dengar dia punya intunasi ba claire..

Wel^Beiolman said...

Kuai..great..listen and learn..hehe..

cLaiRe Bennet said...

hahaha..kasi bgs ba ni..bukan kasi rusak..ngeh3..ya la ho~ nti sy pun mo mendengr jg la amciam kalau dgr intunasi dia..hehe

Wel^Beiolman said...

ahaha..mcm real la banding ko baca claire..atleast ko mcm dengar org becakap..haha....

sweetie~ said...

i got 2 of his books odi....another one is cashflow quadrant ka tp lamaaaaaaa sda sy baca lupa2 sda.....however, a few of his theories nda realistic utk org2 yg macam kita....kekeke

ada part tu yg dia suruh hidup miskin kan tu baru ada motivasi mau get more money...smp dia hidup bawah kulung ka tu....mmm lupa sda ba...it was years back ba sy baca....

Nayden79 said...

Next part mana???? (tapuk2 p donlod ni...muahaha)... hi wel. pa kabar. ujung minggu ni ko tia p meginumz ka

Wel^Beiolman said...

sweetie...ahaha..mimang la but thats all about that..ehe..if inda susa mana tahu mau usaha jg ba kan..kalu hidup senang sja dari kecil inda tau tu sweetie..mesti mau rasa susa jg baru ada kesedaran..hehe..

madpie..hehe..p meninumz?haha..entah la..diet ba ni..haha.inda ba...inda buli di rancang ba tu madpie..ada kemahuan ada la jalan kan..hehe..part 2?nanti sia upload..hehe..

Nayden79 said...

Mcm kata2 hikmah pula, 'ada kemahuan ada la jalan'... baiklah... akan disemat di dada kata2 ko.. bah sa donlod luk bleach

kumagcow said...

The world would be a happier place if check out my site http://www.kumagcow.com PLEASE! ^_^

Wel^Beiolman said...

kumagcow...visited and thanks for dropping by..