Tuesday, 6 January 2009

Sepertemuan dengan tuan-tuan kantor....

PICTURES @ OLUMIS & BOBBY

Yeah..macam tu tajuk sudah kestau apa cerita dia ba ni....the day before I fly-fly back to Penang, 3rd Jan...I went out meeting dengan saudari "tagalog", saudari A lil Bit Of Everything (atau juga pilak sebab dia bilang dia hitam..haha..) dan tagalog's friend di Secret Recipe, Warisan Square..I really don't know what were so great about the foods in Secret Recipe...last-last si "pilak" komplen juga itu, ini dan nina...paling dia mahu komplen itu anu la...bayangkan magi asam laksa kana randam air panas yang agak banyak di dalam mangkuk then bila minum sup dia ko masi was-was...benarkah aku meng'order' magi asam laksa bermain dalam fikiran..begitu sekali resepi rahsia durang kah..hahaha..nasib teda kotak cadangan..kalau ada....entah berapa banyak cadangan saudari "pilak" mau tulis..haha..it was around 4pm...then berpisah mencari arah sendiri lebih kurang selepas 5pm la...terus dengan blurnya memandu kereta tanpa hala tuju dan tiba-tiba berhenti di salah sebuah kedai cina yang ada jual dan masak sayur baby kailan seafood beserta sebotol dua minuman bergas jenama tiger...huuhuu..entah macam mana..sedar punya sedar udang ada 6 tinggal 2 untuk saya..haha....punya godoot ko "pilak"....

Lepas beberapa teguk minuman bergas aku kemudiannya menghantar si godoot tadi balik...kana bawa inda mahu..sampai rumah mama mu cakap muka mu yang hitam pun jadi mirah kan..haha....aku meneruskan perjalanan menuju ke Beverly Hills, Bundusan (perkampungan artis hollywood ka ni..haha..) seperti yang telah di rancang untuk bersekutu dengan adik perempuan aku dan teman lelaki nya di TNGC kenen....tapi sebelum sempat aku menaiki bukit tinggi menuju ke TNGC...adik perempuan aku memberi tahu "macam kana cancel saja tu.." Usaha aku untuk bersemuka dengan durang macam terkandas..haha...lalu aku keluar membeli sekotak sigup Dunhill sebagai bekalan pernafasan dan teman sepermainan...haha..entah secara kebetulan la kali...aku melayari halaman kantor Designated Hermitage lalu terus saja ke kantor Random Thoughts.....punya lah aku terharu melihat ketelusan hati saudara Random Thoughts..apabila aku terbaca pesanan ringkas di kotak bicaranya...

2 Jan 09, 11:11
xigorx: happy New Year to all...Wel, kalau ko di KK ko kol sa..012BEE1L4L....hehehehe

Aku dengan pantas menghafal numbur berteka teki tersebut...pasti bukan senang di pikiran aku untuk melepasi ujian ini..dengan mudah aku berjaya menyelongkar masuk rahsia teka teki numbur ini..haha...aku kemudiannya terbangkan pesanan ringkas ke numbur yang diselongkari tadi...balasan di terima selang beberapa saat...pasti saja aku tersenyum lalu...berputik lah kasi pertemuan kami di Pusakag Cafe pada malam itu...melalui pesanan ringkas saudara Random Thoughts..aku bersua muka dengan hampir keseluruhan O2C members...melalui beliau juga aku bersua muka dan bertetawaan bersama Ludicrous Rambling...walaupun agak samar-samar permandangan malam itu..aku berkenalan dengan ramai tuan punya kantor-kantor pada malam itu....sebilangan darinya termasuk la..Bobby, Lumis, Junior, Mr Gee (2nd time meeting him), Gurangak, Gidong, Tompok, Tata (Have met her before in Penang..Jew's cousin) dan Kupi (punya bising ko..haha)...ramai lagi tu tapi saya teda pen mau tulis nama kamu satu-satu ba...I can barely remember muka-maku ayu kamu...tetawaan manja dan manis...gelas-gelas dari Bobby dan Gidong...walau begitu aku sempat berkongsi nombor perkontekan di masa hapadan untuk aku bersua muka dengan kamu lagi....I had a great time guys even mula-mula...mimang aku akui..kepemaluan aku sangat la malu...nasib baik jejaka ceria Ludicrous Rambling dengan kelogopan stout beliau mampu meneutralkan kesipu-maluan aku..haha...itu la ko saudari "pilak" inda mahu ikut...haha...menakutkan juga la...macam artis betul kalau join kamurang ni..sakit mata kana gambar paparaji..haha...

Next time friends...hingga kita ketemu lagi di pertemuan akan datang....thanks and god bless you all.....Cheers!

13 comments:

Mell_f said...

hahaha..kenapa ba kau tiba2 beraku2 ni.Lucu la kan tu peristiwa di resepi rahsia,nasib si tagalog yg lawa lagi mengancam nda order makanan..haha

p/s kamu bilang mau pg semak2 lepas tu..tiada pun. :D

Wel^Beiolman said...

Mell...mana buli kestau yg p samak2..haha...nanti ko p tinguk tu samak2..haha...resepi rahsia..betul2 rahsia tu resipi durang sampai begitu..haha...kalu si tagalog order makanan tah pa dia komplen..air pisang pun dia komplen suda tu..haha...sapa suru order air pisang pink..hehe..

Qhris said...

whahaaa wel...sy heran ko malu2 nda tau kenapa, tp harap2 next taim ko nda malu2 sdh..& awal2 la jumpa..bkn yg mau pulang bisuk dia sdh hehe, tp d gmbar nampak ko ni berlesung pipit pula kan ..hehe

Wel^Beiolman said...

Qhris...ada lesung pipit ka..haha..dia hinggap di sana kali sikijap..haha..ya la..nasib si mesh jg la..haha..kalu inda tdk la bekenalan kita semua tu kan..haha...ba next time..mimang sia sampai sja..terus mencari la ni..hehe...masi ada ka tu burung pipit sana..hehe..

cLaiRe Bennet said...

taik kau la wel!hehe kau ckp2 sy pilak..sy kestau mama sy...selang berminggu di cni putih sda sy balik ni..jaga kau...hahaha

p/s sy msh menyesal tia tejumpa si jejaka logop stout la...kedengaran tertawaan si jejaka sja di telepon...hahahha

sweetie~ said...

bah wel jan kau kutuk2 c claire....nnt kamurang terkawin ma lama2....kekeke

cLaiRe Bennet said...

dia mo kawin aunty dia tu sweetie...kekasih lama...hahha

Mell_f said...

Manada sy komplen ba wel,mcm silap org ba kau ni. haha.

Jaga la kau wel bila si claire sd jadi putih. ba ba.

Komen si claire jg la..hahahaha.

Adora said...

Wel, ko mendescribekan ptemuan ko sm si Jejaka Ludicrous Rambling mcm yg pertemuan sepasang kekasih kali pertama ni. Hahaha

†bandaged-knee† †Broken-Medusa† said...

nah!! hahah!!.. toh ko sana wel! haha! kena gmbar paparazi lagi tu.. rofl! hahah!!.. xD tersenyum malu2 baa c wel sna.. blog c lumiss.. weeeee.. hahahah!!.. xD

p/s: hahah! baru ko tia tau wel.. xD jk.. :D

Wel^Beiolman said...

Claire...ko bukan pakai tu fair n lovely ka tu..hehe....ok ba claire..kestau la mama ko..suka2 cakap wel kenen sama mama dia..bgs kalu mama dia kanal si wel..haha..kan sia bilang..nanti la ko p cari si jejaka stout d kadai stout.haha..

sweetie..hehe..kalu sia kawin dia free ba kenen...jd inda rugi la..haha...

Claire..haha..jadi ko sedih la ni claire..haha..aunty ba tu..masi lg ko inda putus asa kan sama tu good luck ko.haha..

Mell..si pilak yg komplen..si tagalog mcm ada jg tu..eh..ko ada ka sana..haha..malas sia jaga kalu dia putih..susa..sebab telampau gete nanti.haha..

Adora...mimang sinta laut cina selatan ba kami dua tu..hehe...apa inda kehapian dia macam tahap kekasih 10 thn inda jumpa....haha...

Beck..ya...flashman menyerang ba tu malam..haha..sia d bucu ruang pun inda dapat lari..nasib baik ada si jejaka stout kasi selamat sia..sama si gee..haha..pemalu ba sia..mesti la senyum malu jg..haha...suda ko p tinguk sana kan..haha..

cLaiRe Bennet said...

taik kau la wel...hahaha

Wel^Beiolman said...

Claire.haha..taie mu taie si husky jua..hahaha...