Tuesday, 27 January 2009

Have mercy on them...

I was browsing through several blogs in my list today as I have nothing to do...and I was mad whilst watching this educational video clip on Tata's blog.....well, everyone is enjoying their Chinese New Year holidays and celebration right now....so I wouldn't complaint when there's not much of activity going on within the blogosphere in these couple of days (time to relax)...I had my CNY celebration though last weekend (2 consecutive days) with my dear friends and we had a good time together....eat, drink, K-OK and berjudi (I was just an observer..hehe)..

A'ight...I've said this several times to some of my close friends that if I were given an option either to kill a human or an animal...I would not hesitate to kill a human (as long as there's MOU...supaya inda kana masuk penjara..) I'm not saying that I willingly to kill any human if I were asked to...let's just say, a robber and a stray dog...I would kill the robber instead of the stray dog of which we (human with brain) are well aware of that a dog does not have a brain to think brilliantly and nor logically of right and wrong...instead the robber should have a better and clear thought about his/her action....


Watching the educational video clip on Tata's blog really pissed me off...we're in the midst of 21st Century, yet inhuman+uncivilized action occurs widely!!! Looking at how these bunch of merciless people treated these God's creations...I really wish I were given a M-16 and shoot them to death...what were they thinking?!! if they're going to take the benefit out of the pricey fur+skin, please do it properly!!! Couldn't they just kill 'em properly and have some mercy???

16 comments:

JerryInc said...

tu lah bah sa bilang jg..buduh bah manusia. kalau sa kena bg peluang timbak binatang atau manusia..mimang manusia jg sa timbak :)

fie the elf said...

Happy CNY!

Wel^Beiolman said...

Jerry...hehe..kalu tu manusia ko la kenen jerry..sia tepaksa timbak tu binatang la...haha..nanti stout habis bisnes durang teda ko..haha...mimang manusia jg mengasi rosak alam ni..haha..

Fie..hi fie..happy CNY!

Lett said...

Binatang punya manusia!! Patut durang korot bagus bagus bah... apa mau di kasi ampas2? Ini belum mati lagi sudah dicabut kulit, bajingan betul.... Mari kita BOIKOT barangan furr.

Good morning Wel.

d1n0za said...

Quite a bunch of these videos around. Poor animals... What the humans are doing there is so wrong. Something about this has to been done...

Qhris said...

sy byk nampak manusia jahat mcm ni yg seksa binatang totally without feeling..how i wish that time dorg buat tu karaja turus tu tuhan kasi balas ...tgk apa jadi, iskk i hate them so much! kasian ba tu binatang, mcm well said ..them also god creature...huh, naik darah sy ingat ni psal...

Andrik McVean said...

I feel so sorry..memang kesian...:(
and i'm speechless

Wel^Beiolman said...

Lett...bgs lagi bekawan sama binatang dari bekawan sama manusia kalu gaya mcm binatang kan..teruk la ba manusia mcm ni...paling kesian yg belum mati suda kana siat tu kulit dia ba....

Dinoza..hi bro...there are lots of them..tones of them...and watching those vids..really made me hate human even more..human with brain is the worst creature ever been created by God!!! yet the best creature....

Qhris....kesian ba tinguk mcm ni..kadang majlis perbandaran pun timbak stray dog jg ni..ada tu kes yg satu ruma ada byk anjing tu kan..bukan stray dog tp dia jga..yg tu pun kana timbak..bongok betul....kalu sia nampak family dia byk anak dia..sia timbak anak dia..sebab ramai anak...selalu tu..tipikal malaysian.pekerja estate..tau hidup susa tp anak sampai 10..lepas tu minta derma tulung...nafsu mengalahkan kuda...ngok! binatang buat silap buli di ampun kan sebab durang teda otak..

Andrik...hehe...yup..we are sorry for them...have mercy for them...heran mcm ni masi ada..

sweetie~ said...

jgn timbak ba....mana sakit tu. kasi mati dorang pukul pakai kayu atau kasi ampas di tanah sama macam dorang buat tu binatang....gila betul ni orang semua!

-Beck; the Bandagedknee- said...

-_-"" hmm speechless.. -_-"" idiot --> human.. cruel---> human! everything---> human.. i guess devil now r lot more angelic than human.. .. -_-"" anyway~ -_-" ...seriously~ speechless.. agree with lumis then.. :|

Wel^Beiolman said...

Sweetie...hehe..timbak palan2 la sweetie...kasi piris2 dulu lepas tu baru timbak kasi mati..hehe..siok tu kali timbak telinga durang dulu..timbak pantat durang..timbak lelew durang..timbak hidung dulu..hehe..baru durang tau...betul2 mcm teda perikemanusian betul kan...

Beck...yeah speechless kan...worst than devil...si lucifer dalam movie constantine pun pandai kasi ubat si keanu reeve ni pula manusia...betul2 ngok...

kuai said...

Bikin panas tu vid oo... >.<

paning sa tingu.. adeh, mimang tu orang2 teda perasaan tu.. gilaaaa

Wel^Beiolman said...

Kuai..mimang teda perasan o tu...mcm ko mau kasi siat sja tu kulit durang bikin kungkung main lastik kan..hehe...sot la durang...kekejaman melampau..

Bambangan @ Ony said...

duiii gilaaaaaaaaa oh diorang ni... emm teringin sangat mau makan pun jangan lah bah buat macam tu.... sial betul....

Wel^Beiolman said...

bambangan...bukan mau makan tu..durang mau tu kulit+bulu dia saja tu..nda la kayo kalu kana makan jg lepas kana buat mcm tu...tapi kesian la ba bunuh mcm tu...

Mell_f said...

Hulala..i dont have heart to watch the vid la wel,but i've seen one secara live di U duluuu. Itu stray dog kena pukul guna kayu sampai mengerang kesakitan ba tu anjing. Dari sound tu anjing, mmg kita tau la that anjing is in deep hurt. Then dari sana, sy maki2 tu tukang pukul smp ntah brapa keturunan.

Well,i hope those fcuktards dont believe in karma la.