Tuesday, 15 September 2009

My body is giving up on me...

I think it's about time for my body to give-up...

It's non-stop 4 consecutive weeks drinking heavily every weekend!!!!

I felt so tired and my whole body began to cramp....especially my leg...

I came to work today with mata-kuyu yang ayu and felt very weak...

I'm not young anymore...in the next couple of weeks I'll be 22 year of age...haha..

I'm so so so darn tired now.....I can fell my body trying to tell me...

Body: Wel...wel...inda lama lagi ko mau masuk 22 tahun..control-control la ko punya kemanjaan tu..
Wel: I know...but I can't help it...
Body: What seems to be the prob ba kenen mo control ni...??
Wel: Sia selalu kana paksa p mogs ba....baik hati ba ni...apatah lagi kalu yang memaksa yang membelanja...huhuu..
Body: Ni la kau ni..mentang-mentang ko makan minum inda pandai-pandi gumuk selalu saja mantap tu body...masi juga ko jajal kan..
Wel:
Ya la...22 tahun suda ni inda lama....tu six packs pun macam mau kurang sudah...
Body: I don't want to give up on us...tapi mana tahan kalu macam ini...
Wel: Sorry la ba...sia cuba la ba...
Body: Tsk..tsk..tsk...
Wel: Nanti kita pigi massage-massaga la ba k.....

* I really need another holiday to refresh my mind and body...

16 comments:

Mell_f said...

Mantap kunun *puke* wakakaka. stidi ko ah.

Have mercy on ur liver :D

cLaiRe Bennet said...

muahaha...tu la ba..direct eh minum. nanti nda lama lagi party hari raya lagi ni..habis la kau beckp sm semut lg nanti..ngeh3

Wel^Beiolman said...

Mell.haha...mau p stem cell la ni buat liver baru.huhu..

Claire..kesian kan claire..haha..mungkin rindu suda tu semut o..inda la..nanti sia inda minum...sia mau nyanyi sja..ehe..

Gallivanter said...

Your body giving up at 22???? What the! Pi exercise bah! :-D

Gallivanter
www.danielfranklingomez.com

Wel^Beiolman said...

Dan..haha...too much alcohol ba dan...need more exercise..haha...yup 22..haha..

sweetie~ said...

ba wel cukup2 la tu nnt susah mau dpt keturunan....keke

Andrik McVean said...

jangan gia ko minum banyak sangat well, nanti inda pandai bediri nanti ko punya barang...kalau basar mcm terung pun tapi lembut mcm terung goreng tiada gun gak tuh...hahahahahahahaha

Wel^Beiolman said...

Sweetie..haha..jadi sementara masi buli mesti mencuba sedaya upaya la ni kan...haha..

Andrik..betul tu andrik..nasib inda basar mcm terung la (ala kadar dan secukup rasa sja..haha)...terung warna unggu ba...cantik jg tu kalu warna unggu..haha...kalu dia inda exercise mimang susa tu..selalu jg dia pa jogging..haha..

sweetie~ said...

yg penting berurat2 ba wel...baru la friction bagus....haha

Frankie said...

Bulih tahan la 22 tahun, wel. Sy kasi pasang ko sama si Kiristina anam balas tahun nogi.
Btw, sama la kita ni Wel..4 minggu sudah. Minggu ke-4 jak kita beraksi different league..
PS:Nnt la lapas minggu ke-5 sy post d blog sy la, sbb by that time umur sy sudah mencapai 16 tahun (Sama bday kami sm c Kiristina)

Lett said...

Itu labah kamu semua mempengaruh sia saja... tingu isi blog sia 3 minggu sudah pasal meginum... nasib baik yg minggu lalu kawan sia belum bg gambar kalau tidak meginum lagi isi blog sia minggu keempat tuh...

anyway sejak bila umur ko 22 well?? sia yg muda bertenaga ni pun sudah umur 27... hehehe

Vera said...

do you know how long since i last touch alcohol? too long... feb i think??

Wel^Beiolman said...

Sweetie..haha..beurat ka sweetie..jan la ko kasi bucur rahsia..haha...friction bgs yg best ka tu..hehe..

Chan...buli tahan kan chan..baru 22 thn pengalaman luas d dada..haha..ok ba si keristina..haha..betul2 inda tahan suda ni..mau stop 3 minggu baru sambung lg..huhu...

Lett..bukan salah sia ba tu...tanya tu org kaya kita...dia yg memaksa...sia panat mcm mana pun kana paksa...inda dia berani bawa kalu yg sihat walafiat..haha...ko inda tahu ka sia baru 22 thn rayner..hehe..tua suda ko o kan..27 suda..haha..

Vera..good for you ba vera...sometimes need jg tp kalu 4 minggu straight mana tahan....

cLaiRe Bennet said...

Buli tahan kamurang semua ni cni..ada terung2..ada ungu lagi..ada urat2 lg... :-o

JerryInc said...

22 tahun aa.....hahahahahaha

Wel^Beiolman said...

Claire..haha...ko suka terung kan claire..kalu kana panggang sedap lg tu..haha...

Jerry..hehehe..22 thn la ba..hehe..