Saturday, 6 February 2010

Sendiwara bersahaja..

Punya siok jogging di awal pagi waktu masih gelap-gelap...kepenatan dan keletihan badan mimang terasa...terutamanya otot-otot kaki...bayangkan kali terakhir jogging di awal pagi 2 tahun lepas masa Star Walk 2008...

Saja membuang tabiat kenen..tidak mengantuk sampai pukul 6:30am dan kenaikan perut yang tidak terjaga jadi alasan kali ini....walaupun belari kecil-kecilan di ikuti jalan kaki besar-besaran yang penting objektif tercapai la...membakar lemak berlebihan dan memantapkan stamina...cakap pasal stamina..sepa pernah turun tangga dari tingkat 23 sampai bawah di tengah-tengah malam? hahaha...mungkin malang mungkin juga bernasib baik...saya terpaksa berjalan kaki turun tangga dari tingkat 23 ke ground floor pada pukul agak-agak 2:30am yang hari selasa...entah apa sot security guard tu building office kami dia off semua lift termasuk yang bomba punya lift...try call tidak dapat..call building manager tidak kana jawab..mahu tidak mahu..terpaksa turun dari tangga...then lepas tu saya terpaksa naik p tingkat 4 balik dari tangga lagi satu ke parking lot..adei...tercabar juga kejantanan otot-otot di kaki la...haha...

Sekarang pukul 8:23am suda..baru mandi...sejuk tapi segar terus eh...pikir-pikir mau pigi makan sarapan lagi kenen ni perut..haha...entah la..this week macam otak tidak berapa tenteram pula...banyak betul pikiran bermain-main di kepala otak...mood pun macam agak suram....mimpi pun ganjil-ganjil membuat hati rindu dan merindui...haha..

Balasannya..pasti shopping DVD lagi la ni petang...hehe...selamat berhujung minggu..bayangkan dalam satu minggu ada 8 hari...huhu...

Selamat berhujung minggu...yang mahu p shopping untuk hadiah-hadiah hari belentain tu bangun awal-awal la...jam 10:00 am buka kadai suda tu..haha..

12 comments:

cLaiRe Bennet said...

funny ba kau ni suru urang bgn awal then balik2 lagi wish selamat hujung minggu. bah selamat hujung minggu la wel. :D paling tinggi saya turun pun 10tingkat la..trus sakit kaki mcm gila..kau lagi 23+4 sy tia tau la...nasib baik untuk si perut la tu sy rasa..wakaka

Mell_f said...

otot2 kaki ada unsur2 kejantanan ka pula hihi,lucu ba kau ni lepas exercise. amalkan selalu k.

Wel^Beiolman said...

Claire....balik2 ba pula kan...haha..teda edit ba tu..haha...ketara ko bgn lambat la..haha...mimang sebab tu perut punya performance ba tu terus kenen ni hari rajin p jogging..haha...

Mell....ko inda tau ka pula...kalu kaki lelaki teda bulu maka teda la unsur2 kejantanan dia..haha...kalu ada bulu then teda masel pun teda kejantanan..haha...sia cuba la mell...mungking tercabar jg nanti semua tu org tua yg p jogging awal pg nampak org muda mcm sia p join durang..haha..

sweetie~ said...

talampau byk air sda ba tu tu la otak tak berapa tenteram....hahaha

Wel^Beiolman said...

Sweetie...macam mana mau kasi kurang air..hehe...

sHeiLa said...

hahaha..i also pernah turun dari tingkat 15 U-height! sudalah tu tangga panas! heh..

anyway, i did some reading and it says exercising will make ur brain better :P so..p jogging2 lagi kio

Wel^Beiolman said...

Sheila..haha...manada tangga yang sejuk..haha...

yup..exercising mimang gud tuk brain ba...byk darah pusing turun naik p otak...pelancaran pun cergas teda jam tengah jalan..haha...

kuai said...

happy monday wel.. niari ko ada p jogging lagi?.. hehe

Frankie said...

Napa pikiran ko nda tenteram ni wel...rindu dan merindui lagi, mimpi ganjil ganjil suma...ini petanda ko baru mo akhil baligh ni. siok tu wakakak.

Additional info: urang bilang klu ko dp ingat muka pompuan 1st time mimpi basah ko, maka itulah jodoh ko.

PS: jogging baik utk pertumbuhan sperma yg sihat dan berprotein tinggi.

Wel^Beiolman said...

Kuai..haha..hari ni inda dapat..kaki sakit..aha...next weekend lg la..ehe..mau join?

Frankie..haha...akhil baligh la ba kenen ni..haha..kalu sia dapat ingat semua tu muka indada jg pun..haha..

Bgs betul info ko kan..patut la si rayner suka berjogging..haha..meningkatkan protein dia pula..aha..

kuai said...

mau juga join bah wel kalo dakat2.. jauhhhhh gia ko p juging tu.. hehehe

Wel^Beiolman said...

Kuai..haha...dekat sja ba jogging..keliling kawan perumahan sja..hehe...ko jogging la p keja bisuk k..haha..atau pakai basikal p keja.ehe..exercise jg ba tu..