Saturday, 13 February 2010

Double Celebration

Hi peeps!

I'm so proud to be me....haha...I did it for a second time..berjogging di awal pagi..hehe..this time it was pretty smooth...bermula dengan larian kicik-kicik seawal 6:45am and finished at about 7:20am...I just love the cold morning breeze!

Alright..everyone must be thinking about having a great time on Valentine's Day or Chinese New Year kan...mood 'mengawan' mesti meningkat ni hujung minggu..haha...as for me..I'm not going anywhere and will be at home enjoying my DVDs...hope I could buy couple more DVDs later today (fingers crossed kedai tidak tutup la) I have no plan to go anywhere or attending any event...next Monday, it will be as usual for me...wake up and get ready to go to work (but at least I'd get triple pay on that particular day..hehe..) I'm off on 16th, 19th and 22nd though...I've asked the manager I wanted to work on 16th as sometimes I felt, having a day break in between may affect the working mood the next day..but he insisted no....he wants me to take off day without deducting my balance of holiday...nice one!

Tip for Valentine's Day?
On another event, our CEO came to visit us last week...well, he pops in couple of times because he was supposed to be on 2 weeks holiday in Malaysia with his family....we had a meeting and he updated us with what's happening in UK (economy and business plans) After 4 years with the company I finally met his wife...didn't get the chance when I was in UK last time..

I'd like to wish all the Chinese in Malaysia...especially to those I know a Happy Chinese New Year! To everyone...Happy Valentine's Day...I've heard about this rumour of not wearing panty...so to those yang extreme pervert...lepak-lepak la di tangga yang ada angin-angin..manatau its your lucky day....haha....yang jantan if you want to join-venture with the kempen jangan pakai sansut..it'll be good for pengudaraan di musim panas ini..haha...

Cheers and may you had a great weekend-holidays!

Saturday, 6 February 2010

Sendiwara bersahaja..

Punya siok jogging di awal pagi waktu masih gelap-gelap...kepenatan dan keletihan badan mimang terasa...terutamanya otot-otot kaki...bayangkan kali terakhir jogging di awal pagi 2 tahun lepas masa Star Walk 2008...

Saja membuang tabiat kenen..tidak mengantuk sampai pukul 6:30am dan kenaikan perut yang tidak terjaga jadi alasan kali ini....walaupun belari kecil-kecilan di ikuti jalan kaki besar-besaran yang penting objektif tercapai la...membakar lemak berlebihan dan memantapkan stamina...cakap pasal stamina..sepa pernah turun tangga dari tingkat 23 sampai bawah di tengah-tengah malam? hahaha...mungkin malang mungkin juga bernasib baik...saya terpaksa berjalan kaki turun tangga dari tingkat 23 ke ground floor pada pukul agak-agak 2:30am yang hari selasa...entah apa sot security guard tu building office kami dia off semua lift termasuk yang bomba punya lift...try call tidak dapat..call building manager tidak kana jawab..mahu tidak mahu..terpaksa turun dari tangga...then lepas tu saya terpaksa naik p tingkat 4 balik dari tangga lagi satu ke parking lot..adei...tercabar juga kejantanan otot-otot di kaki la...haha...

Sekarang pukul 8:23am suda..baru mandi...sejuk tapi segar terus eh...pikir-pikir mau pigi makan sarapan lagi kenen ni perut..haha...entah la..this week macam otak tidak berapa tenteram pula...banyak betul pikiran bermain-main di kepala otak...mood pun macam agak suram....mimpi pun ganjil-ganjil membuat hati rindu dan merindui...haha..

Balasannya..pasti shopping DVD lagi la ni petang...hehe...selamat berhujung minggu..bayangkan dalam satu minggu ada 8 hari...huhu...

Selamat berhujung minggu...yang mahu p shopping untuk hadiah-hadiah hari belentain tu bangun awal-awal la...jam 10:00 am buka kadai suda tu..haha..